Beste aandelen om te kopen in 2021

Door uw beleggingen te diversifiëren, beschermt u tegen risico’s door uw risico te spreiden over verschillende soorten effecten. U hoeft niet al uw geld in één investering te houden. De beste eenstapsbenadering om uw posities te diversifiëren, is door de kern van uw totale portefeuille te ontwikkelen rond iets als de Vanguard Total World Stock Index (NYSEMTC: VT). Als u slechts één keer in een dergelijk activum gaat investeren, hoeft u niet veel over individuele aandelen te weten.

Door in dit soort fondsen te beleggen, kunt u diversifiëren zonder dat u bang hoeft te zijn dat u uw volledige rekeningsaldo verliest in één slechte transactie. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u in aanmerking komt voor speciale handels- en pensioenrekeningen. U hoeft zich geen zorgen te maken over de aandelenkoers van welk bedrijf het goed zal doen ten opzichte van de aandelenkoers van zijn concurrenten. Aandelen kopen? Het enige dat u hoeft te doen, is investeren in de fondsen van een of twee aandelen van grote bedrijven, zoals Google (NASDAQ: GOOG) of Amazon (AMZN: AMZN), en u kunt de game ver voor zijn.

De aandelenkoers van Google

Een ding om te onthouden bij het evalueren van de topprestaties van deze twee aandelen is dat ze heel verschillend zijn. Hier is een manier om naar dat verschil te kijken: de aandelenkoers van Google is de afgelopen jaren constant gestegen. Dat betekent dat investeerders altijd hebben gewed dat Google het ooit groot zou kunnen maken. Daarentegen is de aandelenkoers van Amazon de afgelopen jaren consistent gedaald. Als je Amazon-aandelen hebt aangehouden, heb je waarschijnlijk ook gewacht op de daling.

Dus wat zijn de factoren die zwaar zouden moeten wegen bij uw beslissing over wat de beste aandelen zijn om in 2021 te kopen? Als u wilt investeren in iets dat grote opbrengsten kan opleveren, moet u Amazon sterk overwegen. Hoewel Google laat in het e-commerce-spel is gekomen, investeert Amazon al jaren in het succes ervan. Het heeft een enorm aantal shoppers en er zit een solide merknaam achter. Naast vlees biedt het ‘s werelds grootste en meest diverse collectie boeken en andere digitale media.

Gigantische bedrijven het beste is voor succes op de lange termijn

Een ander ding om te overwegen bij het evalueren welke van de twee gigantische bedrijven het beste is voor succes op de lange termijn, is hoe ze het financieel doen. Google is een particulier bedrijf en rapporteert alleen aan Wall Street. Het is er daarom in geslaagd om zijn kosten tot een minimum te beperken, terwijl Amazon-aandelen openbaar worden verhandeld en daarom enorme dividenden aan zijn aandeelhouders moeten betalen. Analisten verwachten dat Google het peloton zal blijven leiden naarmate de markt blijft groeien, waardoor het nog belangrijker wordt dat investeerders ervoor kiezen om geld in de reus te steken in plaats van in zijn minder bekende rivalen.

Een van de redenen waarom Amazon erin is geslaagd om zo succesvol te zijn, zijn de consistente kapitaaluitgaven. Jaarlijks besteedt het ongeveer vijftig procent van zijn totale uitgaven aan uitbreiding. Een goed voorbeeld hiervan is hoe het twintig miljoen dollar heeft uitgegeven aan de ‘Kindle’-advertentiecampagne van vorig jaar, de grootste aankoop ooit. Hoewel dit een uitzonderlijk groot bedrag is, laat het duidelijk zien dat het bereid is te investeren in de toekomst van zijn bedrijf.

Aangezien Google zich blijft uitbreiden, zal Google waarschijnlijk overnames doen van een andere bedrijfseenheid of een andere kerncompetentie. Dit proces wordt doorgaans “verticale verkoop” genoemd. De overname van een andere e-commerce-outfit zou helpen om zijn concurrentievoordeel te vergroten, aangezien het zou leiden tot extra inkomsten uit verticale markten die het nog niet bedient. Philip Morris is een andere sterke kanshebber voor acquisitie, in navolging van de recente aankoop van de mappingtak van Yahoo. De twee bedrijven hebben veel gemeen, met beide als doel om cloudgebaseerde e-commerce-oplossingen te bieden die verder gaan dan hun huidige kernkwaliteiten.

Gevolgtrekking

Concluderend lijkt het erop dat de “grote E” heeft besloten om op koers te blijven en agressief te blijven. Terwijl analisten zijn strategie in voorgaande jaren in twijfel hebben getrokken, is het bedrijf doorgegaan met het agressief verhogen van de uitgaven voor zijn e-commerce-activiteiten. Hoewel de aandelenkoers lager is dan het hoogste punt ooit, heeft het een hogere aandelenkoers gehandhaafd doordat de aandelenkoers sterk wordt beïnvloed door de richting van de aandelen. Als marktleider en grootste bedrijf in de branche heeft Amazon het meeste profijt van elke fusie- of overnameactiviteit, op voorwaarde dat het de verschillende segmenten van het bedrijf met succes kan beheren. De overname van een kernactiviteit of een andere business unit zou helpen om de positie van het bedrijf te verstevigen.